Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Počet úmrtí na ochorenie COVID-19 v Iráne presiahol 6000

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Od 11. apríla začal Irán postupne otvárať svoju ekonomiku a zrušil aj zákaz dopravy medzi provinciami pre osobné vozidlá.

Teherán 30. apríla (TASR) – Irán hlási za uplynulých 24 hodín ďalších 71 úmrtí na infekčné ochorenie COVID-19, čím sa celkový počet obetí zvýšil na 6028. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP s odvolaním sa na hovorcu iránskeho ministerstva zdravotníctva Kijánúša Džahánpúra.

Hovorca v iránskej štátnej televízii povedal, že za ostatných 24 hodín zaznamenali ďalších 983 nových prípadov infekcie. Koronavírusom sa tak v Iráne celkovo nakazilo už 94 640 ľudí; vyše 75 100 pacientov sa z ochorenia vyliečilo.

V iránskych nemocniciach sa aktuálne nachádza 2976 pacientov, ktorí sú v kritickom stave.

Iránsky minister zdravotníctva Saíd Namakí kritizoval niektorých Iráncov, ktorí neberú situáciu okolo pandémie vážne. Varoval, že síce počet denných úmrtí i počet hospitalizovaných v Iráne klesá, ale krajina sa musí pripraviť na "súčasne prebiehajúcu závažnú vlnu COVID-19 a chrípky" počas nadchádzajúcej jesene a zimy.

Od 11. apríla začal Irán postupne otvárať svoju ekonomiku a zrušil aj zákaz dopravy medzi provinciami pre osobné vozidlá.