Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 10. jún 2024Meniny má Margaréta
< sekcia Zahraničie

Irán podporil sýrsku verziu masakry v Húle

Foto: TASR/AP

Irán podporoval sýrskeho prezidenta Bašára Asada a uviedol, že konflikt by sa mal vyriešiť vnútorne, bez zasahovania zo zahraničia.

Teherán 28. mája (TASR) - Irán dnes podporil sýrsku verziu víkendovej masakry v Húle a zodpovednosť za ňu pripísal ozbrojeným teroristickým skupinám, informovala dnes iránska štátna televízia.

Ministerstvo zahraničných vecí v Teheráne vo vyhlásení odsúdilo "podozrivý čin" a vyzvalo sýrskych predstaviteľov, aby potrestala zodpovedných.

Irán podporoval sýrskeho prezidenta Bašára Asada a uviedol, že konflikt by sa mal vyriešiť vnútorne, bez zasahovania zo zahraničia.

Čína dnes odsúdila "neľudské zabíjanie" civilistov v mestskej aglomerácii Húlá severozápadne od hlavného mesta Damask, kde cez víkend zahynulo najmenej 100 ľudí vrátane žien a detí.

"Čína je hlboko šokovaná veľkým počtom civilných obetí v Húle a čo najostrejšie odsudzuje zabíjanie bežných civilistov, predovšetkým žien a detí," uviedlo čínske ministerstvo zahraničných vecí prostredníctvom svojho hovorcu.

Medzinárodný sprostredkovateľ pre Sýriu Kofi Annan by dnes mal pricestovať do sýrskej metropoly na rokovania so sýrskym prezidentom Bašárom Asadom, oznámila tamojšia televízna stanica Ichbaríja.