Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Irán pre nárast prípadov COVID-19 zakázal svadobné hostiny a kary

Na archívnej snímke z 1. marca 2020 zdravotnícky pracovník ošetruje pacienta s ochorením Covid-19 v Teheráne. V Iráne sa novým druhom koronavírusu nakazilo okolo 10.000 zdravotníckych pracovníkov, informovala vo štvrtok 21. mája 29020 agentúra Reuters s odvolaním sa na správy iránskych médií. Foto: TASR/AP

Irán tento týždeň zaznamenal prudký nárast nových prípadov nákazy. Za posledných 48 hodín tam ochoreniu podľahlo 350 ľudí a nakazilo sa vyše 5200.

Teherán 8. júla (TASR) - Iránsky prezident Hasan Rúhání v stredu zakázal svadobné hostiny a kary, keďže počet prípadov nákazy novým koronavírusom v krajine narastá, informovala agentúra DPA.

"Obe sú zakázané až do odvolania," povedal Rúhání na zasadnutí vládneho kabinetu a dodal, že nosenie rúšok na verejnosti by malo zostať aj naďalej povinné.

Tisíce Iráncov sa nakazili na karoch či svadobných hostinách, kde nedodržiavali epidemiologické opatrenia, uviedlo iránske ministerstvo zdravotníctva.

Popri cestovaní verejnou dopravou sú tieto udalosti najčastejšími miestami, kde sa ľudia vírusom infikujú.

Irán tento týždeň zaznamenal prudký nárast nových prípadov nákazy. Za posledných 48 hodín tam ochoreniu podľahlo 350 ľudí a nakazilo sa vyše 5200.

Celkovo doposiaľ krajina zaznamenala vyše 12.000 úmrtí a 250.000 prípadov nákazy, uviedlo ministerstvo zdravotníctva, ktoré citovala iránska agentúra IRNA.