Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Spod trosiek zrútenej budovy v Iráne vytiahli už desať tiel

Pohľad na trosky desaťposchodovej komerčnej budovy vo výstavbe, ktorá sa zrútila v meste Ábádán na juhozápade Iránu 23. mája 2022. Foto: TASR/AP

Prípadom sa zaoberajú orgány činné v trestnom konaní a okolnosti nešťastia, ku ktorému došlo za piesočnej búrky, preveruje od utorka aj parlamentná komisia.

Teherán 24. mája (TASR) - Spod trosiek nedokončenej budovy, ktorá sa v pondelok zrútila na juhozápade Iránu, vytiahli záchranári ďalšie telá, čím sa počet obetí tohto nešťastia zvýšil na najmenej desať. Informovala o tom v utorok agentúra AP, ktorá sa odvolala na iránske médiá.

K nešťastiu došlo v pondelok v Ábádáne, hlavnom meste provincie Chúzestán, kde sa zrútili časti rozostavanej desaťposchodovej budovy Metropol.

Pôvodne bolo odtiaľ hlásených päť mŕtvych, ale v utorok sa ich počet zdvojnásobil. Zranenia utrpelo najmenej 39 ľudí, väčšina z nich je zranená len ľahko.

Iránska štátna televízia v utorok uviedla, že záchranné práce pokračujú, pričom sa spod ruín do bezpečia podarilo dostať desiatky ľudí.

Muž stojí v troskách desaťposchodovej komerčnej budovy vo výstavbe, ktorá sa zrútila v meste Ábádán na juhozápade Iránu 23. mája 2022.
Foto: TASR/AP


Prípadom sa zaoberajú orgány činné v trestnom konaní a okolnosti nešťastia, ku ktorému došlo za piesočnej búrky, preveruje od utorka aj parlamentná komisia.

Agentúra AP dodala, že iránska polícia už v pondelok zatkla majiteľa budovy, ako aj projektového manažéra stavebnej firmy, ktorá ju postavila.

V utorok iránska štátna televízia informovala, že zatknutých bolo ďalších šesť ľudí spojených s výstavbou budovy alebo s miestnymi úradmi. Podľa polooficiálnej tlačovej agentúry Tasním je v rukách polície desať ľudí vrátane primátora mesta.