Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Irán: Údajne zatkli hlavných aktérov dronového útoku v Isfaháne

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vo vyhlásení sa tiež píše, že "účasť žoldnierov dočasného sionistického režimu (Izraela) na tejto akcii bola preukázaná".

Teherán 11. februára (TASR) — Iránske ministerstvo spravodajských služieb zatklo "hlavných aktérov" útoku dronom na objekt ministerstva obrany v provincii Isfahán. K útoku došlo v januári, píše agentúra AFP.

"Hlavní aktéri neúspešného pokusu o sabotáž jedného z priemyselných centier ministerstva obrany v Isfaháne boli identifikovaní a zatknutí," uvádza sa v spoločnom vyhlásení ministerstva spravodajských služieb a tajnej služby islamských revolučných gárd.

Vo vyhlásení sa tiež píše, že "účasť žoldnierov dočasného sionistického režimu (Izraela) na tejto akcii bola preukázaná".

Iránske úrady informovali o "neúspešnom" útoku bezpilotného lietadla 28. januára. Jeho terčom bol "dielenský komplex" ministerstva obrany v Isfaháne.

Iránsky protilietadlový systém zničil jeden dron a dva ďalšie explodovali, uviedlo vtedy iránske ministerstvo obrany. Dodalo, že nedošlo k obetiam a na objekte vznikli len malé škody.

Začiatkom februára vyslanec Iránu pri OSN obvinil úhlavného nepriateľa svojej krajiny — Izrael —, že stojí za útokom dronom.

Tlačová agentúra Núr, považovaná za blízku iránskej najvyššej rade národnej bezpečnosti, obvinila z účasti na útoku v Isfaháne aj kurdské skupiny z Iraku.