Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Irán už tretí deň po sebe potvrdil viac ako 100 obetí pandémie

Na archívnej snímke obyvatelia iránskeho hlavného mesta Teherán s rúškami. Foto: TASR/AP

Ministerstvo zdravotníctva opätovný nárast počtu obetí aj počtu prípadov nákazy prikladá zvýšenej miere cestovania.

Teherán 16. júna (TASR) - Irán v utorok potvrdil už po tretí deň po sebe viac ako 100 nových úmrtí v dôsledku koronavírusovej pandémie. Celkový počet obetí prekročil 9000. Informovala o tom agentúra AFP.

Ministerstvo zdravotníctva opätovný nárast počtu obetí aj počtu prípadov nákazy prikladá zvýšenej miere cestovania. Ministerstvo varuje, že bilancia sa môže ešte zhoršiť v prípade, že ľudia nebudú rešpektovať odporúčania cez nadchádzajúci predĺžený víkend, spojený so štátnymi sviatkami 17. a 21. júna.

"Prosíme vás, aby ste odložili neopodstatnené cestovanie cez nadchádzajúce sviatky," uviedla hovorkyňa rezortu zdravotníctva.

V utorok iránske úrady potvrdili 115 nových úmrtí v dôsledku choroby COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2, za uplynulých 24 hodín. Celkový počet obetí sa vyšplhal na 9065. V utorok takisto pribudlo 2563 nakazených pacientov, čím sa celkový počet zvýšil na 192.439.

Prvý prípad nákazy potvrdila táto blízkovýchodná krajina 19. februára. Odvtedy sa úradom nepodarilo dostať pandémiu pod kontrolu. Epidemiologické opatrenia zaviedol Irán v marci. Od apríla ich pomaly uvoľňuje, pričom v máji začala krajina opäť zaznamenávať rastúci počet prípadov.