Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Irán vyšetruje výbuch v parku na severe Teheránu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Hasičský zbor vyslal na miesto niekoľko jednotiek, na mieste výbuchu ale nenašli žiadne trosky a nedošlo ani k požiaru.

Teherán 10. júla (TASR) - Iránske úrady vyšetrujú výbuch, ku ktorému došlo v severnej časti Teheránu v sobotu krátko po polnoci. Podľa tamojších médií bezprostredne neboli hlásené obete na životoch ani škody na majetku, píše agentúra AFP.

K výbuchu došlo o 00.52 h miestneho času (piatok 22.22 h SELČ) v teheránskom parku Mellat. Príčiny výbuchu sú predmetom vyšetrovania. Na otázku, či išlo o teroristický útok, zástupca guvernéra Teheránu Hamídrezá Gúdarzí odpovedal, že "závery vyšetrovania budú zverejnené až po tom, ako bude úradom všetko jasné".

Iránska štátna televízia oznámila, že išlo o veľmi hlasný výbuch, ktorý nastal v oblasti, kde sa nenachádzajú žiadne obydlia.

Hasičský zbor vyslal na miesto niekoľko jednotiek, na mieste výbuchu ale nenašli žiadne trosky a nedošlo ani k požiaru.

Ako uvádza AFP, Mellat park sa nachádza neďaleko centrály Iránskeho štátneho telerozhlasu IRIB.

Irán, ktorý neuznáva existenciu Izraela, opakovane obviňuje židovský štát z vykonávania špionážnych a podvratných aktivít na iránskom území. Okrem iného mu pripisuje vinu za sériu sabotáží či za zabitie viacerých iránskych jadrových vedcov. Irán naposledy obvinil Izrael zo sabotáže v utorok. Teherán totiž 23. júna informoval, že sa mu podarilo prekaziť pokus o sabotáž v zariadení Iránskej organizácie pre atómovú energiu (AEOI) v meste Karadž, ležiacom 40 kilometrov západne od Teheránu.