Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Irán zaznamenal najvyšší denný nárast úmrtí na ochorenie COVID-19

Ženy s ochrannými rúškami sedia na autobusovej zastávke v meste Zandžán na severozápade Iránu. Foto: TASR/AP

Iránske ministerstvo zdravotníctva minulý piatok ohlásilo obnovenie bezpečnostných opatrení v hlavnom meste Teherán.

Teherán 21. júla (TASR) - Irán v utorok zaznamenal 229 úmrtí v dôsledku choroby COVID-19, čo je doposiaľ najvyšší denný nárast počtu úmrtí na toto ochorenie od začiatku koronavírusovej epidémie. Informovala o tom agentúra AFP.

Najvyšší denný prírastok v počte úmrtí (221) naposledy zaznamenali v Iráne 9. júla. Podľa ministerstva zdravotníctva celkový počet úmrtí na nový druh koronavírusu dosiahol 14.634. V krajine sa ním nakazilo už viac ako 275.000 ľudí.

Iránske ministerstvo zdravotníctva minulý piatok ohlásilo obnovenie bezpečnostných opatrení v hlavnom meste Teherán po prudkom náraste prípadov koronavírusovej nákazy. Nariadenia začali platiť cez víkend.

Zákaz sa týka organizovania podujatí a zhromaždení. Zatvorené však musia zostať aj kaviarne a čajovne.

Okrem prvej futbalovej ligy sú zrušené aj všetky športové podujatia a tretina vládnych zamestnancov bude pracovať z domu.

Irán patrí medzi novým koronavírusom najviac postihnuté krajiny na Blízkom východe. Po májovom uvoľnení bezpečnostných nariadení v krajine momentálne prichádza k nárastu prípadov nákazy aj úmrtí na koronavírus SARS-CoV-2.