Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Iránska polícia zadržala vyše 250 ľudí, vraj propagovali satanizmus

Putá, ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Iránske úrady v minulosti označovali za satanistické zhromaždenia napríklad aj rockové či heavymetalové koncerty a zatýkali na nich desiatky ľudí.

Teherán 17. mája (TASR) - Vyše 250 ľudí vrátane troch Európanov zadržali západne od iránskej metropoly Teherán za údajnú propagáciu satanizmu. Oznámila to v piatok tamojšia polícia, informuje TASR podľa správy agentúry AFP odvolávajúcej sa na miestne médiá.

Polícia uviedla, že vo štvrtok neskoro večer zadržala v meste Šahriár ležiacom západne od Teheránu 146 mužov a 115 žien vrátane troch Európanov, ktorí údajne mali na oblečení, hlave, tvári či vo vlasoch satanistické symboly. Ich zjav opísala polícia ako nežiaduci a obscénny. Dodala, že pri razii zhabala aj satanistické symboly, alkoholické nápoje či psychoaktívne látky a tiež dovedna 73 vozidiel.

AFP pripomína, že zásahy voči tzv. satanistickým zhromaždeniam nie sú v tejto hlboko konzervatívnej islamskej krajine, v ktorej dominujú šiitskí moslimovia, ničím výnimočným. Často sa pritom zameriavajú na večierky alebo koncerty, kde sa konzumuje alkohol, ktorý je v Iráne do veľkej miery zakázaný.

Iránske úrady v minulosti označovali za satanistické zhromaždenia napríklad aj rockové či heavymetalové koncerty a zatýkali na nich desiatky ľudí.