Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Iránsky parlament trápi omikron, nakazených je 30 poslancov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Iránska vláda zvažuje zavedenie nových obmedzení z dôvodu nárastu prípadov nákazy, ku ktorému dochádza v dôsledku variantu omikron.

Teherán 31. januára (TASR) - Tridsať poslancov iránskeho parlamentu malo pozitívne výsledky testu na nový druh koronavírusu, konkrétne jeho variant omikron. Aktuálne sú v karanténe. Oznámil to v nedeľu poslanec Abúlfazl Abútorábí, ktorého citovala tlačová agentúra Fars.

Jednokomorový 290-členný parlament teraz podľa jeho slov plánuje otestovať všetkých poslancov, aby tak zabránil ďalšiemu šíreniu vírusu. Iránska vláda tiež zvažuje zavedenie nových obmedzení z dôvodu nárastu prípadov nákazy, ku ktorému dochádza v dôsledku variantu omikron. Šírenie omikronu viedlo aj k posilneniu vakcinačnej kampane v krajine, uvádza Rádio Sloboda (RFE/RL).

V Iráne zaznamenali od začiatku pandémie už vyše 6,3 milióna prípadov nákazy novým koronavírusom a vyše 132.000 súvisiacich úmrtí. V tejto 84-miliónovej krajine je dosiaľ proti covidu plne zaočkovaných približne 60 percent obyvateľov.