Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Írska vláda je v izolácii, ministra zdravotníctva pozitívne testovali

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Írsko sa chystalo ukončiť platnosť niektorých zo svojich najprísnejších obmedzení, ale sedemnásobný nárast počtu infikovaných prinútil vládu ponechať opatrenia v platnosti.

Dublin 15. septembra (TASR) - Rokovanie írskeho parlamentu bolo na týždeň prerušené a členovia vlády sú v karanténe po tom, ako bola ministrovi zdravotníctva Stephenovi Donnellymu testom potvrdená nákaza koronavírusom SARS-CoV-2.

Podľa televízie Sky o tom v utorok informoval predseda parlamentu Seán Ó Fearghaíl.

Podľa írskeho verejnoprávneho rozhlasu RTE Donnelly požiadal o testovanie na COVID-19 v utorok popoludní po tom, ako sa začal zle cítiť.

Agentúra Reuters v utorok informovala, že po prudkom náraste počtu prípadov ochorenia COVID-19 v hlavnom meste sa írska vláda rozhodla odložiť plánované znovuotvorenie všetkých pubov v Dubline. Bary vo zvyšku krajiny však budú môcť otvoriť na budúci pondelok.

Írsko sa chystalo ukončiť platnosť niektorých zo svojich najprísnejších obmedzení prijatých v snahe predísť šíreniu koronavírusu SARS-CoV-2, ale sedemnásobný nárast počtu infikovaných od začiatku augusta prinútil vládu ponechať niektoré opatrenia v platnosti.

Bary, ktoré podávajú aj jedlo, sú v Írsku otvorené od konca júna, ale tie, ktoré majú v ponuke iba nápoje, zostávajú nateraz zatvorené, uviedol Reuters.