Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Írska polícia zatkla v prípade vraždy mladej učiteľky druhého muža

Rodinní príslušníci a smútiaci kráčajú za pohrebným autom po skončení bohoslužby počas pohrebu 23-ročnej učiteľky Ashling Murphyovej v obci Mountbolus v strednom Írsku v utorok 18. januára 2022. Učiteľku základnej školy a talentovanú hudobníčku zavraždili pri rieke neďaleko írskeho mesta Tullamore v stredu popoludní 12. januára. Mladú ženu, ktorá si bola zabehať, našli podľa polície zbitú a udusenú. Foto: TASR/AP

Telo Murphyovej, učiteľky a hudobníčky, našli 12. januára na brehoch kanála pri malom meste Tullamore v strednom Írsku.

Londýn 19. januára (TASR) - Polícia v Írsku v stredu oznámila, že v rámci vyšetrovania vraždy 23-ročnej učiteľky Ashling Murphyovej zatkla druhého muža. Informáciu priniesla tlačová agentúra AP.

Polícia uviedla, že podozrivého, ktorý je tridsiatnik, vypočúva na policajnej stanici v súvislosti s možným zatajovaním informácií.

Ďalší podozrivý bol pre podozrenie z vraždy Murphyovej zatknutý v utorok a nachádza sa vo väzbe. Podľa utorkového článku britského denníka The Times ide o Slováka, tiež tridsiatnika. Írska polícia však takúto informáciu nezverejnila.

Telo Murphyovej, učiteľky a hudobníčky, našli 12. januára na brehoch kanála pri malom meste Tullamore v strednom Írsku. Polícia uviedla, že na ňu niekto zaútočil popoludní na chodníku popri kanáli.
Žiaci, ktorých učila 23-ročná učiteľka Ashling Murphyová, držia jej fotografiu počas pohrebu v obci Mountbolus v strednom Írsku v utorok 18. januára 2022.
Foto: TASR/AP

Vražda vyvolala hnev a žiaľ a dotkla sa mnohých žien v Írsku aj inde vo svete, pretože podľa správ médií mladú ženu napadli, keď si bola zabehať.

V utorok sa na omši na pohrebe Murphyovej v dedine Mountbolus zišli stovky smútiacich ľudí a boli medzi nimi aj írsky prezident Michael D. Higgins a premiér Micheál Martin.

"Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR nemá potvrdenie, že v prípade naozaj figuruje slovenský občan," uviedol pred stredajším rokovaním vlády hovorca rezortu diplomacie Juraj Tomaga. "Zatiaľ nebolo vznesené žiadne obvinenie ani nikto náš zastupiteľský úrad nepožiadal o pomoc," oznámil Tomaga. "Prípad však pozorne sledujeme," potvrdil.