Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Írsko zrušilo pre šírenie koronavírusu oslavy Dňa svätého Patrika

Účastník osláv sv. Patrika hrá na gajdách. Archívna snímka Foto: TASR AP

Írsko eviduje 21 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom. Varadkar však uviedol, že sa ľahko mohlo infikovať 50 až 60 percent obyvateľstva.

Dublin 9. marca (TASR) - Írska vláda zrušila v pondelok pre obavy zo šírenia nového koronavírusu oslavy Dňa svätého Patrika. Potvrdil to v Dubline írsky premiér Leo Varadkar, píše agentúra DPA.

"Ďalšie odporúčania týkajúce sa veľkých verejných podujatí budú zverejnené v nasledujúcich dňoch," povedal Varadkar na tlačovej konferencii.

Ako už predtým informovala televízia RTÉ, zrušené boli oslavy v hlavnom meste Dublin, ktoré sa mali uskutočniť 17. marca, ako aj v druhom najväčšom írskom meste Cork.

Írsko eviduje 21 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom. Varadkar však uviedol, že sa ľahko mohlo infikovať 50 až 60 percent obyvateľstva.

Minister zdravotníctva Simon Harris v pondelok povedal, že epidémia koronavírusu v krajine bude "veľmi vážna". Dodal, že existuje mierne až vysoké riziko, že vznikne podobná situácia, ako je v iných európskych krajinách.

Deň svätého Patrika je kultúrny, náboženský a štátny sviatok, ktorý sa v Írsku každoročne oslavuje 17. marca na počesť patróna Írska svätého Patrika. Dátum súvisí s úmrtím tohto svätca.