Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

ISW: Rusi sa pripravujú, že vojna na Ukrajine potrvá do októbra

Ruskí vojaci kráčajú po dobytom ukrajinskom kontrolnom stanovišti s dobre opevnenými zákopmi neďaleko mesta Schastia, na území, ktoré je pod kontrolou vlády Luhanskej ľudovej republiky, východná Ukrajina, v sobotu 11. júna 2022. Foto: TASR/AP

Informácie podľa odhadov ISW poukazujú na to, že Kremeľ neverí v rýchle dosiahnutie svojich cieľov na Ukrajine, cituje DPA.

Washington 12. júna (TASR) - Ruská armáda sa podľa odhadov ukrajinskej vojenskej rozviedky pripravuje na dlhšiu vojnu na Ukrajine. Plány ruských ozbrojených síl sa predĺžili o ďalších 120 dní - do októbra tohto roka, uviedli vojenskí experti amerického Inštitútu pre výskum vojny (ISW). TASR správu prevzala z agentúry DPA, ktorá o tom informovala v nedeľu.

Ruská armáda bude naďalej upravovať svoje plány v závislosti od úspechu vo východoukrajinskom regióne Donbas, k čomu dochádza takmer na mesačnej báze, uviedli v sobotu večer miestneho času experti ISW s odvolaním sa na námestníka šéfa ukrajinskej vojenskej rozviedky Vadima Sibického.

Informácie podľa odhadov ISW poukazujú na to, že Kremeľ neverí v rýchle dosiahnutie svojich cieľov na Ukrajine, cituje DPA. Ide pritom o pokus ruskej armády korigovať počiatočné nedostatky vojenskej ofenzívy na Ukrajine.