Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Ivanka Trumpová sa stretla s vlnou nesúhlasu, keď obhajovala otca

Ivanka Trumpová pricestovala 25. apríla 2017 do Berlína na summit žien zo skupiny G20 nazvaný Women20. Foto: TASR/AP

Dcéra Donalda Trumpa pricestovala do Berlína na priame pozvanie nemeckej kancelárky.

Berlín 26. apríla (TASR) - Dcéra amerického prezidenta Ivanka Trumpová sa stretla s vlnou nesúhlasu z publika, keď počas utorkovej panelovej diskusie v Berlíne obhajovala postoj svojho otca Donalda Trumpa k ženám. Debata sa uskutočnila v rámci summitu Women20, na ktorom sa zišli ženy z krajín skupiny G20.

Ivanka Trumpová sa na diskusii o ekonomickom a kariérnom raste žien zúčastnila spoločne s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, s generálnou riaditeľkou Medzinárodného menového fondu (MMF) Christine Lagardeovou či s holandskou kráľovnou Máximou.

Americký prezident Donald Trump sprevádzaný dcérou Ivankou blahoželali z Bieleho domu cez videokonferenciu astronautke Peggy Whitsonovej na Medzinárodnej vesmírnej stanici k tomu, že dosiahla rekord v počte dní vo vesmíre. Washington, 24. apríla 2017.
Foto: TASR/AP


Piskot z publika sa ozval, keď Trumpová (35) svojho otca popísala ako "obrovského podporovateľa rodín a ich prosperity", priblížila spravodajská stanica BBC.

Trumpová reagovala aj na mediálnu kritiku svojho otca v súvislosti s hanlivými či obscénnymi výrokmi o ženách. Uviedla pritom, že svojho otca v takomto opise nespoznala, a nespoznali by ho ani "tisíce" ďalších žien, ktoré pre neho v minulosti pracovali. "Povzbudil ma a umožnil mi dosiahnuť úspech. Vyrastala som v dome, v ktorom neexistovali prekážky ohľadne toho, čo by som mohla dokázať," dodala.

Dcéra Donalda Trumpa pricestovala do Berlína na priame pozvanie nemeckej kancelárky. Jej návšteva v Nemecku bola vnímaná aj ako pokus o vytvorenie ďalšej komunikačnej línie medzi nemeckou vládou a americkým prezidentom.

Trumpová počas pobytu v Berlíne navštívila odbornú školu, americkú ambasádu aj známy Pomník zavraždeným Židom Európy neďaleko Brandenburskej brány.