Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Izrael a Grécko vytvoria cestovateľský koridor pre zaočkovaných ľudí

Izraelský zdravotník naťahuje do striekačky vakcínu proti ochoreniu COVID-19 od spoločností Pfizer BioNTech, ktorou zaočkuje seniora v meste Ašdod na juhu Izraela 7. januára 2021. Foto: TASR/AP

Pre Grécko je cestovný ruch jedným z najdôležitejších hospodárskych odvetví.

Jeruzalem 8. februára (TASR) - Izrael a Grécko sa dohodli na vytvorení spoločnej "cestovateľskej bubliny" pre ľudí zaočkovaných proti ochoreniu COVID-19. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu a jeho grécky náprotivok Kyriakos Mitsotakis na stretnutí v Jeruzaleme súhlasili s tým, že po zmiernení obmedzení v oblasti leteckej dopravy bude možné cestovať medzi oboma krajinami bez nutnosti dodržiavania karantény.

Podľa agentúry DPA by sa dohoda zakladala na vzájomnom uznávaní zelených očkovacích preukazov. Platiť by začala hneď po tom, ako by bolo zaočkované "významné percento obyvateľstva a dôjde k zrušeniu obmedzení v cestovaní", uviedol Mitsotakis.

Pre Grécko je cestovný ruch jedným z najdôležitejších hospodárskych odvetví. Ako pripomína AFP, Atény sa údajne usilujú dosiahnuť podobnú dohodu aj s Britániou.