Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Na majstrovstvách sveta v tanci slovenský pár nechýbal

Na súťaži malo svoje zastúpenie aj Slovensko, ktoré obsadilo 38. priečku. Foto: TK Welcome Trnava

Som veľmi rád, že napriek náročnej súčasnej situácii a prísnym pandemickým opatreniam sa nám podarilo zúčastniť sa, uviedol tréner Zdeno Blesák.

Rišon le-Cijon 29. novembra (TASR) – Tanečné páry z celého sveta súťažili počas víkendu v Izraeli o titul majstra sveta. Ten nakoniec získali tanečníci z Moldavska Vladislav Untu a Polina Baryšnikovová. Na súťaži malo svoje zastúpenie aj Slovensko, ktoré obsadilo 38. priečku. TASR o tom informoval vedúci trnavského tanečného klubu TK Welcome Zdeno Blesák, ktorý ich ako tréner na súťaži sprevádzal.

Slovenskí reprezentanti Katarína Bachoríková a Imrich Rumi sa na súťaži predstavili v kategórii do 21 rokov v desiatich tancoch – piatich štandardných a piatich latinskoamerických. "Som veľmi rád, že napriek náročnej súčasnej situácii a prísnym pandemickým opatreniam sa nám podarilo zúčastniť sa. Konkurencia bola veľká a práve vďaka nej tanečníci môžu získať skúsenosti, ktoré ich posunú v ďalšej profesionálnej kariére," konštatoval tréner Zdeno Blesák po súťaži.

"Bolo pre nás veľkou cťou, že sme mohli reprezentovať našu krajinu a zároveň vidieť Izrael. Nielen, že sme nabrali nové skúsenosti, ale získali sme aj zážitok na celý život," uviedla pre TASR slovenská reprezentantka Bachoríková. Ako dodal jej tanečný partner Imrich Rumi, už teraz sa tešia na ďalšie majstrovstvá sveta.

Na súťaži malo svoje zastúpenie aj Slovensko, ktoré obsadilo 38. priečku.
Foto: TK Welcome Trnava


Riaditeľ Slovenského inštitútu v Jeruzaleme Jakub Urik oceňuje, že Slovensko malo na súťaži zastúpenie, keďže kultúru považuje za jednu z najlepších foriem reprezentácie krajiny vo svete. Pripomenul, že na podujatí sa zúčastnila svetová špička.

"Takáto reprezentácia je veľkým úspechom aj pre Slovensko, keďže hájili farby Slovenska v zahraničí. Z nadobudnutých skúseností vedia športovci vyťažiť maximum a vedia ich využiť aj v budúcnosti nielen vo svoj prospech, ale aj v prospech krajiny," uzavrel pre TASR Urik.