Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Izrael opäť zaviedol epidemiologické opatrenia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Izraelské ministerstvo zdravotníctva v stredu zaznamenalo 868 prípadov infekcie v priebehu 24 hodín, čo je vôbec najviac od vypuknutia epidémie.

Jeruzalem 2. júla (TASR) – V Izraeli začali od dnes platiť nové epidemiologické opatrenia, zavedené v dôsledku rekordného nárastu počtu prípadov nákazy koronavírusom, informovala agentúra DPA.

Izraelské ministerstvo zdravotníctva v stredu zaznamenalo 868 prípadov infekcie v priebehu 24 hodín, čo je vôbec najviac od vypuknutia epidémie.

Vláda v reakcii zaviedla zóny obmedzenia pohybu vo viacerých častiach krajiny. Vstup do týchto oblastí a odchod z nich bude obmedzený, rovnako aj prevádzka hromadnej dopravy a podnikov.

Situácia sa zhoršila aj v Predjordánsku, v ktorom sa v piatok obnoví tzv. lockdown. V rámci neho sa zatvoria všetky obchody okrem supermarketov, pekární a lekární.

Pandémia nového druhu koronavírusu mala na palestínskych územiach doteraz mierny priebeh. Počet nakazených sa však začal opäť zvyšovať po tom, ako bola v júni zrušená väčšina epidemiologických opatrení.

Izraelské ministerstvo zdravotníctva dosiaľ potvrdilo 26 257 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19. Epidémia si vyžiadala 322 obetí.

Na západnom brehu rieky Jordán sa nakazilo 2758 ľudí, osem zomrelo.