Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Izrael po siedmich rokoch podnikol prvé nálety na Libanon

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Izrael bol terčom raketovej paľby z Libanonu už druhý deň po sebe. V stredu militanti vypálili z Libanonu smerom na jeho územie tri rakety.

Jeruzalem 5. augusta (TASR) - Izraelské letectvo uskutočnilo v noci na štvrtok prvé nálety na susedný Libanon po siedmich rokoch. Informovala o tom agentúra AFP.

Na Twitteri uviedlo, že nimi reagovalo na raketové útoky, ktoré boli predtým vykonané z územia Libanonu. Izraelské bojové stíhačky zasiahli v Libanone miesta, odkiaľ boli rakety vypálené.

"Bol zasiahnutý aj ďalší cieľ v oblasti, z ktorej boli v minulosti odpaľované rakety," dodalo letectvo.

Izraelské bojové lietadlá často útočia na palestínskych militantov v pásme Gazy i bojovníkov Hizballáhu v Sýrii, avšak na ciele v Libanone podnikli nálety prvýkrát od roku 2014.

Libanonská televízna stanica Al-Manar prevádzkovaná šiitským hnutím Hizballáh informovala, že izraelské lietadlo podniklo dva nálety okolo 0.40 h miestneho času (v stredu o 23.45 h SELČ) pri meste Mahmúdíja. O leteckých útokoch informovala aj oficiálna libanonská tlačová agentúra.

Izrael bol terčom raketovej paľby z Libanonu už druhý deň po sebe. V stredu militanti vypálili z Libanonu smerom na jeho územie tri rakety. Izraelská armáda odpovedala delostreleckou paľbou.