Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Počet nakazených koronavírusom v Izraeli stúpol na 126

Prázdna letisková hala a prepážkycheck-inu na letisku Ben Guriona pri Tel Avive 10. marca 2020. Izrael zaviedol v pondelok z dôvodu šírenia koronavírusu dvojtýždňovú domácu karanténu pre všetkých ľudí prichádzajúcich do krajiny zo zahraničia. Opatrenie začalo platiť o 20.00 h miestneho času (19.00 h SEČ). V Izraeli je podľa tamojšieho ministerstva zdravotníctva 42 potvrdených prípadov nákazy. Izrael už zaviedol prísne preventívne opatrenia, ktoré návštevníkov z viacerých európskych a ázijských krajín prinútili dodržiavať domácu izoláciu. Foto: TASR/AP

Izrael už v rámci opatrení plošne uzavrel školy, univerzity a zakázal podujatia s viac ako 100 účastníkmi.

Jeruzalem 13. marca (TASR) - Izraelské ministerstvo zdravotníctva v oznámilo v piatok 17 nových prípadov nákazy novým koronavírusom. V krajine sa celkovo nakazilo 126 ľudí, štyria sa vyliečili. Správu priniesol denník Haarec.

Na západnom brehu rieky Jordán sa zatiaľ nakazilo 31 ľudí.

Izrael už v rámci opatrení plošne uzavrel školy, univerzity a zakázal podujatia s viac ako 100 účastníkmi.

Zahraniční občania majú do Izraela zákaz vstupu. Výnimku dostanú tí, ktorí preukážu, že sa dokážu samoizolovať na obdobie 14 dní.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vo štvrtok vyzval svojho rivala Bennyho Ganca na vytvorenie krízového vládneho kabinetu, ktorý by riešil problém so šírením nákazy spôsobenej novým koronavírusom a dostal by krajinu z patovej politickej situácie vyvolanej opakovanými predčasnými voľbami.

Na svete dosiaľ zaznamenali takmer 135.000 prípadov infekcie vírusom SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19, a viac ako 4600 úmrtí. Vyliečilo sa viac ako 70.000 nakazených.