Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Izrael podnikol letecké útoky v pásme Gazy, úrady hlásia deväť obetí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Izraelská armáda tvrdí, že útoky boli cielené na sídla troch vysokopostavených veliteľov Islamského džihádu zodpovedných za nedávne raketové útoky na Izrael.

Jeruzalem 9. mája (TASR) - Izraelská armáda v utorok oznámila, že v pásme Gazy vykonala letecké útoky na ciele militantnej skupiny Islamský džihád. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AP a AFP.

Svedkovia hlásili explózie v mestách Gaza a Rafah. Tamojšie úrady oznámili, že útoky si vyžiadali deväť obetí a niekoľko zranených.

Izraelská armáda tvrdí, že útoky boli cielené na sídla troch vysokopostavených veliteľov Islamského džihádu zodpovedných za nedávne raketové útoky na Izrael. Militanti z tejto skupiny následne potvrdili, že medzi obeťami sú ich traja velitelia.

Tieto letecké útoky prichádzajú v čase zvýšeného napätia medzi Izraelom a militantnou skupinou Hamas, ktorá vládne v pásme Gazy.

Izraelská armáda zároveň odporučila obyvateľom žijúcim v okruhu 40 kilometrov od pásma Gazy, aby sa pre hroziace palestínske útoky zdržiavali v blízkosti krytov.