Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Izrael poprel úplný výpadok telekomunikačných služieb v Gaze

Palestínčania sa pozerajú na zničenie pásma Gazy izraelským bombardovaním v Rafahu v pondelok 4. decembra 2023. Foto: TASR/AP

Od začiatku izraelských vojenských operácií v Pásme Gazy došlo už k viacerým prerušeniam komunikačných sietí v tejto palestínskej enkláve, pripomína DPA.

Tel Aviv/Gaza 5. decembra (TASR) - Izraelská armáda prostredníctvom svojho hovorcu poprela tvrdenia o ďalšom totálnom výpadku telekomunikačných služieb v Pásme Gazy, informuje v utorok TASR podľa správy agentúry DPA.

Hovorca izraelských ozbrojených síl Jonathan Conricus pre americkú stanicu CNN uviedol, že k totálnemu výpadku nedošlo, pretože napríklad on sám stále sleduje živé vstupy šíriace palestínsku propagandu na platforme TikTok.

Podľa Conricusa siete v Gaze "nemusia fungovať perfektne", správy o úplnom výpadku však podľa neho nie sú pravdivé.

Reportér CNN v reakcii na hovorcove slová uviedol, že v dôsledku hláseného výpadku v Gaze nedokáže uskutočniť plánovaný rozhovor so zástupcami Medzinárodného výboru Červeného kríža (MVČK).

Palestínska spoločnosť Paltel, sídliaca na západnom brehu Jordánu, predtým uviedla, že telekomunikačné služby v Pásme Gazy opätovne prestali fungovať. Organizácia Netblocks so sídlom v Británii, ktorá monitoruje výpadky internetu, taktiež zverejnila grafikon, podľa ktorého v oblasti vôbec nefunguje mobilná sieť, internetové služby ani pevné linky.

Od začiatku izraelských vojenských operácií v Pásme Gazy došlo už k viacerým prerušeniam komunikačných sietí v tejto palestínskej enkláve, pripomína DPA.