Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Izrael prevýšil počet nových prípadov, opatrenia preto nezmiernia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Mali sme fázu eufórie. Teraz je to precitnutie, uviedol na tlačovej konferencii generálny riaditeľ ministerstva zdravotníctva Moše Bar Siman Tov.

Tel Aviv 30. mája (TASR) - Izrael zaznamenal v piatok 101 nových prípadov nového koronavírusu. Prevýšil tak úroveň, ktorú stanovila vláda začiatkom tohto mesiaca ako predpoklad na zmiernenie opatrení. Informovalo o tom tamojšie ministerstvo zdravotníctva.

Izraelská vláda rozhodla, že karanténne opatrenia uvoľní len vtedy, ak počet nových denných prípadov nepresiahne 100, poznamenala agentúra DPA.

"Mali sme fázu eufórie. Teraz je to precitnutie," uviedol na tlačovej konferencii generálny riaditeľ ministerstva zdravotníctva Moše Bar Siman Tov. Podľa neho sa najnovšie prípady objavili na školách.

Izrael nedávno zmiernil niektoré obmedzenia. V stredu sa opäť otvorili reštaurácie a pohostinstvá. Školy znovu otvorili svoje brány už v polovici mája.

Denník The Jerusalem Post informoval, že parlamentný výbor pre koronavírus v pondelok mimoriadne zasadne, aby prediskutoval ďalšie kroky.