Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Izrael priznal, že vstúpil na územie Sýrie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Izraelské jednotky v pondelok prekročili hranice Sýrie a zasiahli proti štyrom osobám, ktoré predtým "hádzali predmety pozdĺž hraničného plota". Jednu z nich počas zásahu zranili.

Jeruzalem 19. septembra (TASR) - Izraelské jednotky v pondelok prekročili hranice Sýrie a zasiahli proti štyrom osobám, ktoré predtým "hádzali predmety pozdĺž hraničného plota". Jednu z nich počas zásahu zranili. Podľa agentúry AFP o tom informovala izraelská armáda.

Izrael, ktorý pravidelne podniká letecké útoky na území Sýrie, priznáva cezhraničné operácie len vo veľmi ojedinelých prípadoch, dodala AFP.

Podľa vyhlásenia izraelskej armády vojaci na monitorovacom stanovišti spozorovali neďaleko lokality Haspin na Izraelom okupovaných Golanských výšinách štyri podozrivé osoby. Armáda nespresnila, aké predmety tieto osoby hádzali.

Na dané miesto boli následne vyslaní izraelskí vojaci, ktoré prekročili hranicu a počas zásahu jedného z podozrivých postrelili do nohy.

Zraneného muža vrtuľníkom evakuovali do nemocnice v Izraeli. Izraelská armáda neuviedla, čo sa stalo s ostatnými troma podozrivými.