Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Izrael už nevyžaduje rúška vo vnútorných priestoroch

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Obmedzenie bolo zrušené v utorok, hoci ľudia budú musieť stále nosiť rúško v lietadlách a cestou do karantény.

Jeruzalem 15. júna (TASR) - Izrael od utorka už nevyžaduje rúška vo vnútorných priestoroch a zrušil tak jedno zo svojich posledných obmedzení proti koronavírusu, čo umožnila mimoriadne úspešná kampaň očkovania obyvateľstva. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Obmedzenie bolo zrušené v utorok, hoci ľudia budú musieť stále nosiť rúško v lietadlách a cestou do karantény. Nezaočkovaní jednotlivci musia nosiť rúška v opatrovateľských domovoch a v ďalších zariadeniach dlhodobej starostlivosti.

Izrael zaočkoval proti koronavírusu približne 85 percent svojich dospelých obyvateľov, čo umožnilo školám, firmám a prevádzkam ich opätovné úplné otvorenie. V krajine s vyše deviatimi miliónmi obyvateľov je už iba niekoľko desiatok aktívnych prípadov pacientov infikovaných koronavírusom.

Úrady sú však opatrné v prijímaní návštevníkov, pretože majú obavy z nových variantov koronavírusu. Izrael privítal prvú skupinu turistov koncom minulého mesiaca. Všetci turisti musia predložiť doklad o zaočkovaní a pri príchode podstúpiť test.