Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Izrael už tretí deň po sebe zaznamenal vyše 5700 nových prípadov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Účinnosť vakcíny Pfizer/Biontech v krajine od začiatku júna výrazne poklesla.

Jeruzalem 12. augusta (TASR) – Izrael zaznamenal v stredu 5946 prípadov nákazy novým typom koronavírusu. Vo štvrtok o tom informoval denník Ha'arec, ktorý sa odvolal na oficiálne údaje miestneho ministerstva zdravotníctva.

Izrael pritom v utorok – prvýkrát za uplynulých šesť mesiacov – zaznamenal viac než 6000 nových prípadov. Podľa Ha'arecu už tretí deň po sebe pribudlo viac ako 5700 nakazených. Z údajov ďalej vyplýva, že vo vážnom stave je 421 ľudí. Ide o najvyššie číslo za uplynulých šesť mesiacov.

V Izraeli sa podobne ako v iných krajinách šíri vysokonákazlivý koronavírusový variant delta. V dôsledku stúpajúceho počtu infekcií platia v židovskom štáte opäť sprísnené opatrenia, medzi nimi aj povinnosť nosenia rúšok pri podujatiach v exteriéri s viac než 100 účastníkmi. Aj na podujatiach s menej než 100 návštevníkmi sa môžu zúčastniť len zaočkovaní, ľudia, ktorí sa z ochorenia COVID-19 zotavili, alebo ľudia s negatívnym výsledkom testu na koronavírus.

Izrael má plne zaočkovaných proti koronavírusu približne 58 percent z celkového počtu 9,4 milióna obyvateľov. Podľa údajov izraelského ministerstva zdravotníctva však účinnosť vakcíny Pfizer/Biontech v krajine od začiatku júna výrazne poklesla.