Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Izraelská armáda: Osadník zabil palestínskeho útočníka v Predjordánsku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Najnovší incident sa odohral niekoľko hodín po útoku člena ozbrojeného krídla palestínskeho islamistického hnutia Hamas.

Jeruzalem 10. marca (TASR) - Na okupovanom Západnom brehu Jordánu zastrelil v piatok židovský osadník palestínskeho útočníka, oznámila izraelská armáda. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

K incidentu došlo v osade Dorot Illit na severe Predjordánska. Palestínčan ozbrojený nožmi mal pri sebe aj výbušné zariadenia. Keď ho osadník zbadal, streľbou ho "neutralizoval", uviedla izraelská armáda.

Palestínske ministerstvo zdravotníctva potvrdilo, že osadník zabil neďaleko Dorot Illit 21-ročného muža.

Najnovší incident sa odohral niekoľko hodín po útoku člena ozbrojeného krídla palestínskeho islamistického hnutia Hamas. V kaviarni v centre Tel Avivu postrelil troch ľudí, následne ho zastrelila polícia. Jeden zo zranených je v kritickom stave, uviedla nemocnica, v ktorej je hospitalizovaný.

Izraelské bezpečnostné sily vo štvrtok zabili najmenej troch Palestínčanov vrátane dvoch bojovníkov militantnej skupiny Islamský džihád pri razii v dedine Džaba na severe okupovaného západného brehu Jordánu. Islamský džihád a Hamas sa zaviazali pomstiť smrť svojich bojovníkov.