Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 7. jún 2024Meniny má Róbert
< sekcia Zahraničie

Izrael tvrdí, že zostrelil raketu prichádzajúcu od Červeného mora

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Oznámenie prišlo niekoľko hodín po tom, čo jemenskí povstalci húsíovia, ktorých podporuje Irán, zaútočili dronmi na Izrael.

Jeruzalem 31. októbra (TASR) - Izraelské sily zachytili v utorok raketu vypálenú z oblasti Červeného mora, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

"Raketu zem-zem vypálenú smerom na územie Izraela z oblasti Červeného mora úspešne zachytil systém protivzdušnej obrany Arrow," uviedla izraelská armáda.

"Všetky vzdušné hrozby boli zachytené mimo územia Izraela," doplnila armáda s tým, že hrozba neprenikla na územie krajiny.

Oznámenie prišlo niekoľko hodín po tom, čo jemenskí povstalci húsíovia, ktorých podporuje Irán, zaútočili dronmi na Izrael. "Tieto drony patria Jemenu," uviedol premiér húsíjskej vlády Abdalazíz bin Habtúr v spojitosti s útokmi dronov v okolí mesta Ejlat na juhu Izraela. Húsíjov označil za súčasť osi odporu voči Izraelu.

Izraelská armáda predtým hlásila nepriateľský letecký prienik, v reakcii sa rozozvučali sirény v okolí Eljatu – letoviska na brehu Červeného mora.

Húsiovia pritom uviedli, že v priebehu utorka vydajú vyhlásenie, ktoré bude obsahovať viac informácií o ich účasti v "odpore" voči Izraelu, ktorý vedie vojnu proti palestínskemu militantnému hnutiu Hamas v pásme Gazy.