Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Izraelská armáda zadržala pašované zbrane z Libanonu

Izraelskí policajti, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Polícia informovala, že išlo o najväčšiu operáciu pašovania zbraní za posledných pár rokov na hranici s Libanonom, s tým, že hodnotu zabavených zbraní a munície odhadli na 800.000 dolárov.

Jeruzalem 11. júla (TASR) - Izraelská armáda v sobotu oznámila, že sa jej podarilo prekaziť operáciu, v ktorej mali byť na jej územie prepašované zbrane z Libanonu. Vojaci zaistili na izraelsko-libanonskej hranici zásielku zbraní a munície. Informovala o tom agentúra AFP.

Armáda vo vyhlásení uviedla, že "pokus o pašovanie" bol odhalený "pomocou rôznych prostriedkov, otvorených aj tajných" a že vyšetruje prípadnú účasť Iránom podporovaného libanonského hnutia Hizballáh.

Podľa agentúry AFP v operácii, ktorú zrealizovali v spolupráci s izraelskou políciou, sa im podarilo zachytiť 43 zbraní. Vo vyhlásení sa neuvádza, žeby bol niekto zatknutý.

Polícia informovala, že išlo o najväčšiu operáciu pašovania zbraní za posledných pár rokov na hranici s Libanonom, s tým, že hodnotu zabavených zbraní a munície odhadli na 800.000 dolárov (675.000 eur).