Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Izraelská armáda zastrelila Palestínčana, ktorý údajne napadol vojaka

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Kým vojaci izraelskej armády kontrolovali jeho vozidlo, podozrivý jedného z nich napadol a pokúsil sa mu ukradnúť zbraň, uviedla armáda.

Rámalláh 9. júna (TASR) - Izraelské jednotky v piatok zastrelili na kontrolnom stanovišti v predjordánskom meste Rantís 29-ročného Palestínčana Mahdího Bajádsu. Oznámilo to palestínske ministerstvo zdravotníctva a izraelská armáda, ktorá dodatočne informovala aj o ľahkom zranení jedného zo svojich vojakov. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

"Kým vojaci izraelskej armády kontrolovali jeho vozidlo, podozrivý jedného z nich napadol a pokúsil sa mu ukradnúť zbraň," uviedla armáda.

"Po konfrontácii iný vojak vystrelil ostrou muníciou na podozrivého a zneškodnil ho," vyhlásila izraelská armáda s tým, že incident vyšetruje.

Od začiatku tohto roka zahynulo pri násilnostiach súvisiacich s izraelsko-palestínskym konfliktom najmenej 157 Palestínčanov, 21 Izraelčanov, jeden Ukrajinec a jeden Talian, uviedla agentúra AFP s odvolaním sa na oficiálne údaje. Čísla obetí zahŕňajú civilistov aj vojakov a v prípade Izraelčanov aj troch členov arabskej menšiny.