Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Izraelské sily zastrelili pri zásahu 21-ročného Palestínčana

Izraelskí vojaci Foto: TASR/AP

Izrael zintenzívnil vojenské operácie na severe okupovaného územia po sérii marcových útokov, pri ktorých zahynulo 19 ľudí, prevažne Izraelčanov, vysvetľuje AFP.

Jeruzalem 7. septembra (TASR) - Izraelská armáda pri zásahu na okupovanom Západnom brehu v stredu zastrelila 21-ročného Palestínčana. Oznámilo to palestínske ministerstvo zdravotníctva, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Izraelský vojak 21-ročného muža zasiahol do hrude v utečeneckom tábore al-Fara medzi mestami Dženín a Tubas. Izraelská armáda k okolnostiam incidentu bezprostredne neposkytla stanovisko. V tejto oblasti sa však v uplynulých týždňoch viackrát strieľalo.

Izrael zintenzívnil vojenské operácie na severe okupovaného územia po sérii marcových útokov, pri ktorých zahynulo 19 ľudí, prevažne Izraelčanov, vysvetľuje AFP. Zásahy izraelskej armády v mestách pod palestínskou správou vyvolávajú násilné reakcie miestnych obyvateľov.

Náčelník generálneho štábu izraelskej armády Aviv Kochavi v pondelok povedal, že doteraz zatkli približne 1500 hľadaných osôb a zabránili "stovkám útokov".

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas utorkovej prestrelky v meste Džanín 29-ročného Palestínčana. Pri tomto incidente bolo zranených 16 osôb. Násilnosti vyvolalo zbúranie domu Palestínčana, ktorý v apríli zabil troch Izraelčanov.