Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Armáda zneškodnila Palestínčana, ktorý zaútočil na izraelského vojaka

Izraelskí policajti počas potýčok medzi arabskou komunitou a políciou v národnostne zmiešanom, arabsko-židovskom meste Lod. Foto: TASR/AP

Ide o štvrtého Palestínčana, ktorého Izraelčania zabili na Západnom brehu Jordánu od pondelka, keď sa vyostril konflikt medzi Izraelom a palestínskymi ozbrojenými skupinami v Gaze.

Ramalláh 14. mája (TASR) – Izraelské jednotky v piatok na okupovanom Západnom brehu Jordánu zastrelili Palestínčana, ktorý sa pokúsil zaútočiť na izraelského vojaka. Podľa agentúry AFP o tom informovali izraelská armáda a palestínske ministerstvo zdravotníctva.

Armáda uviedla, že útočník dorazil na svojom vozidle na vojenské stanovište v blízkosti židovskej osady Ofra, ktorá leží severne od Ramalláhu. Najprv sa hliadkujúceho vojaka snažil zraziť autom, potom z vozidla vyskočil a pokúsil sa bodnúť ho chladnou zbraňou.

Podľa armády bol útočník „neutralizovaný". Dodala, že pri útoku neboli zranení žiadni Izraelčania.

Palestínske ministerstvo zdravotníctva potvrdilo mužovu smrť. Ide o štvrtého Palestínčana, ktorého Izraelčania zabili na Západnom brehu Jordánu od pondelka, keď sa vyostril konflikt medzi Izraelom a palestínskymi ozbrojenými skupinami v Gaze.