Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Izraelská polícia rozohnala protivojnový protest

Palestínčania sa pozerajú na zničenú obytnú budovu po izraelskom bombardovaní pásma Gazy v Rafahu, ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zhromaždenie približne 50 demonštrantov, ktorí držali transparenty vyzývajúce na prímerie, sa rýchlo premenilo na potýčky s policajtmi.

Jeruzalem 29. marca (TASR) – Izraelská polícia rozohnala v piatok skupinu demonštrantov, ktorí v Jeruzaleme protestovali proti vojne. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

Zhromaždenie približne 50 demonštrantov, ktorí držali transparenty vyzývajúce na prímerie, sa rýchlo premenilo na potýčky s policajtmi. Tí sa snažili protestujúcich snažili vytrhnúť z rúk megafóny a plagáty.

Polícia oznámila, že jej príslušníci zadržali päť osôb vrátane novinára. Protestujúci podľa nej zhromaždenie nenahlásili úradom a ignorovali výzvy, aby sa rozišli.

Od začiatku vojny v Pásme Gazy vychádzali desaťtisíce Izraelčanov do ulíc, aby žiadali návrat rukojemníkov unesených militantmi Hamasu, ako aj odstúpenie premiéra Benjamina Netanjahua.

Menšie protesty označujúce izraelskú vojenskú operáciu v Gaze za genocídu Palestínčanov sa stretli s dôraznou reakciou polície, dodáva AP.