Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Izraelská polícia vyšetruje poradcov premiéra, zastrašovali svedka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Poradcovia premiéra Ofer Golan a Jonathan Urich boli podľa stanice v tejto súvislosti nedávno vypočutí, pričom im polícia zhabala aj ich mobilné telefóny.

Jeruzalem 29. októbra (TASR) - Polícia údajne vyšetruje dvoch poradcov izraelského premiéra Benjamina Natanjahua v súvislosti s možným zastrašovaním svedka v prípade vyšetrovania Netanjahuových korupčných káuz. S odvolaním sa správy izraelskej televízie Channel 13 o tom v pondelok informovala agentúra AP.

Poradcovia premiéra Ofer Golan a Jonathan Urich boli podľa stanice v tejto súvislosti nedávno vypočutí, pričom im polícia zhabala aj ich mobilné telefóny.

Golan si ešte v auguste zapožičal dodávku, s ktorou parkoval pred domom Šloma Filbera a vysielal z nej nahlas správu "buď muž" a prestaň klamať o Netanjahuovi, informoval Channel 13.

Filber, bývalý Netanjahuov poradca, je kľúčovým svedkom vo vyšetrovaní týkajúcom sa údajného ovplyvňovania médií zo strany premiéra.

Urich mal v tejto súvislosti na polícii vypovedať, že dodávka bola súčasťou predvolebnej kampane, pričom samotný Netanjahu nebol podľa jeho slov do prípadu nijak zapletený.

Izraelského premiéra vyšetrujú v troch prípadoch: úplatkárstva, podvodu a porušenia dôvery. Netanjahu údajne ovplyvňoval médiá a od spriatelených miliardárov dostával drahé dary.

Netanjahu všetky podozrenia vznesené voči svojej osobe odmieta a hovorí o "hone na čarodejnice", ktorý zasahuje jeho i jeho rodinu.