Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Izraelské sily zatkli v Predjordánsku počas víkendu 12 ľudí

Izraelskí policajti, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Od 22. marca prišlo o život v Izraeli 14 ľudí počas štyroch útokov vrátane streľby v meste Bnej Brak v metropolitnej oblasti Tel Avivu.

Jeruzalem 24. apríla (TASR) - Izraelské sily v nedeľu oznámili, že počas víkendu zatkli na okupovanom Západnom brehu Jordánu 12 osôb v spojitosti so sériou smrtiacich útokov v Izraeli. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Izraelská armáda a kontrarozviedka Šin Bet oznámili, že uskutočnili spoločné protiteroristické operácie na viacerých miestach na Západnom brehu Jordánu vrátane miest Hebron a Ďzenín. "Sily zadržali celkom 12 jednotlivcov podozrivých z účasti na teroristickej činnosti počas víkendu," uviedli armáda a Šin Bet vo vyhlásení.

Od 22. marca prišlo o život v Izraeli 14 ľudí počas štyroch útokov vrátane streľby v meste Bnej Brak v metropolitnej oblasti Tel Avivu. Útočníci v niektorých prípadoch mali spojitosť s teroristickou organizáciou Islamský štát (IS), alebo ňou boli inšpirovaní, píše AFP.

Za rovnaké obdobie prišlo na Západnom brehu Jordánu o život 24 Palestínčanov vrátane útočníkov. Izrael v reakcii na útoky v Predjordánsku posilnil operácie bezpečnostných zložiek.