Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Izraelské útoky v Sýrii zranili troch vojakov

Ilustračná snímka z útokov v Sýrii. Foto: TASR/AP

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva uviedlo, že v zasiahnutých oblastiach sú proiránske sily a "vedecko-výskumné centrum".

Damask 12. marca (TASR) - Izraelské nálety v strednej a západnej Sýrii v nedeľu ráno zranili troch vojakov, informuje TASR podľa agentúry AFP.

"Izraelský nepriateľ vykonal letecký útok a vypálil rakety zo severného Libanonu s cieľmi v provinciách Tartus a Hamá," uviedla tlačová agentúra SANA s odvolaním sa na vojenský zdroj. "Útok zranil troch vojakov a spôsobil materiálne škody", pričom niektoré rakety sýrska protivzdušná obrana zničila.

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva uviedlo, že v zasiahnutých oblastiach sú proiránske sily a "vedecko-výskumné centrum".

Izraelská armáda "nekomentuje správy v zahraničných médiách". V minulosti však potvrdila, že bude pokračovať v leteckej kampani, aby si Irán ako úhlavný nepriateľ Izraela nemohol upevňovať svoju prítomnosť v susednej Sýrii.

V utorok izraelské bojové lietadlá zaútočili na letisko v Aleppe, druhom najväčšom sýrskom meste a zabili troch ľudí. V polovici februára izraelský nálet zabil 15 ľudí v blízkosti Damasku, kde sídlia štátne bezpečnostné agentúry.

Od vypuknutia občianskej vojny v Sýrii v roku 2011 Izrael podnikol stovky útokov proti vládnym jednotkám, spojeneckým silám podporovaným Iránom a bojovníkom Hizballáhu.