Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Izraelského expremiéra Netanjahua prepustili z nemocnice

Na archívnej snímke zo 14. júna 2021 bývalý izraelský premiér Benjamin Netanjahu gestikuluje počas zasadnutia parlamentu v Jeruzaleme. Foto: TASR/AP

Expremiér sa poďakoval kardiologickému oddeleniu a jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici za pomoc, oznámila jeho strana Likud.

Jeruzalem 6. októbra (TASR) - Bývalého izraelského premiéra Benjamina Netanjahua prepustili vo štvrtok z nemocnice v Jeruzaleme. Deň predtým ho pre bolesti v hrudníku hospitalizovali. TARS informuje podľa agentúry AP.

Netanjahua (72) prijali v nemocnici Šaarej Cedek v stredu, pretože sa necítil dobre počas modlitieb v synagóge pri príležitosti židovského sviatku Jom kipur. Výsledky lekárskych testov mal v norme, lekári si ho ponechali v nemocnici cez noc na pozorovanie. Expremiér sa poďakoval kardiologickému oddeleniu a jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici za pomoc, oznámila jeho strana Likud. Teraz vracia do práce a už bol na raňajšej prechádzke, informovala.

Izrael čakajú už piate parlamentné voľby za menej než štyri roky a expremiér sa v novembrových voľbách bude uchádzať o znovuzvolenie. Voľby naplánované na 1. novembra ukážu nálady voličov, či Netanjahu je spôsobilý viesť krajinu. Expremiér je totiž súdený pre obvinenia z korupcie.