Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Izraelskí vojaci v Predjordánku zastrelili mladého Palestínčana

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Zranenia podľa armády neutrpeli žiadni vojaci a incident je predmetom vyšetrovania.

Jeruzalem 6. mája (TASR) - Izraelské bezpečnostné sily zastrelili v stredu na okupovanom západnom brehu rieky Jordán 16-ročného palestínskeho chlapca. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie palestínskeho ministerstva zdravotníctva.

Tínedžer podľa ministerstva "podľahol vážnym zraneniam po zásahu ostrou muníciou", ktorú použili izraelské jednotky v oblasti neďaleko mesta Nábulus.

Zdravotná služba palestínskeho Červeného polmesiaca potvrdila, že našla chlapcovo telo. Zranenia podľa nej pri streľbe utrpel aj ďalší mladík, ktorý bol následne hospitalizovaný.

Izraelská armáda uviedla, že na jej vojakov hádzali zápalné fľaše "počas rutinnej operácie južne od Nábulusu". "Vojaci konali s cieľom zastaviť podozrivých tým, že na nich spustili streľbu," dodala armáda. Zranenia podľa armády neutrpeli žiadni vojaci a incident je predmetom vyšetrovania.

Izraelská armáda podľa miestnych médií tento týždeň spustila na severe Predjordánska masívny hon na Palestínčana, ktorý v nedeľu strieľal na troch Izraelčanov vrátane 19-ročného mladíka. Ten zomrel v stredu na následky svojich zranení.

Izraelské ozbrojené a bezpečnostné zložky, ktoré západný breh rieky Jordán okupujú od roku 1967, sú často terčom útokov v prevažne Palestínčanmi osídlených oblastiach.