Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Izraelskí vojaci v Predjordánsku zastrelili Palestínčana

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Palestínsky Červený polmesiac uviedol, že k zrážkam Palestínčanov s izraelskou armádou došlo aj v oblasti mesta Nábulus na severe Predjordánska, kde ošetril 70 zranených ľudí.

Tel Aviv 1. apríla (TASR) - Izraelské bezpečnostné sily zastrelili v piatok 29-ročného Palestínčana v meste Hebron na okupovanom západnom brehu rieky Jordán. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie palestínskeho ministerstva zdravotníctva. Izraelská armáda sa k záležitosti zatiaľ nevyjadrila.

Podľa oficiálnej palestínskej tlačovej agentúry Wafa šlo o bývalého väzňa, ktorý strávil šesť rokov v izraelskom väzení.

Podľa AFP v centre Hebronu v piatok vypukli potýčky medzi palestínskymi obyvateľmi a izraelskými vojakmi.

Palestínsky Červený polmesiac uviedol, že k zrážkam Palestínčanov s izraelskou armádou došlo aj v oblasti mesta Nábulus na severe Predjordánska, kde ošetril 70 zranených ľudí.

Vo štvrtok izraelské bezpečnostné sily podnikli raziu v predjordánskom meste Džanín. Pri prestrelke zahynuli najmenej dvaja Palestínčania, uviedlo ministerstvo zdravotníctva.

Pri ďalšom incidente vo štvrtok v Predjordánsku utrpel ťažké zranenia izraelský občan, ktorého v autobuse bodol Palestínčan. Útočníka zastrelili. Došlo k tomu po tom, ako židovským štátom otriasli tri útoky s obeťami na životoch, píše AFP.

Zatiaľ posledný z nich sa odohral v utorok v meste Bnej Brak, kde palestínsky útočník smrteľne postrelil piatich ľudí. Stalo sa tak po minulotýždňových útokoch stúpencov teroristickej skupiny Islamský štát v mestách Beerševa a Chadera, ktoré si vyžiadali šesť mŕtvych.