Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Izraelskí vojaci zabili palestínskeho mladíka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Šestnásťročného Muhammada Hamada postrelili v piatok večer neďaleko mestečka Silwád pri Ramalláhu v severovýchodnej časti Predjordánska.

Ramalláh 25. júna (TASR) - Palestínsky mladík zomrel niekoľko hodín po tom, čo ho na území okupovaného Predjordánska postrelili izraelskí vojaci. Podľa agentúry AFP to v sobotu uviedli palestínske zdroje.

Šestnásťročného Muhammada Hamada postrelili v piatok večer neďaleko mestečka Silwád pri Ramalláhu v severovýchodnej časti Predjordánska, spresnil pre AFP jeden z členov silwádskeho mestského zastupiteľstva. Izraelská armáda incident bezprostredne nekomentovala.

Vojaci mladíka podľa silwádskeho mestského poslanca zranili, keď sa nachádzal poblíž cestnej komunikácie vedúcej do neďalekej židovskej osady Ofra.

V súčasnosti je násilie medzi Arabmi a Židmi v Izraeli dosť vyhrotené. Od konca marca zahynulo pri útokoch Palestínčanov a izraelských Arabov 19 ľudí, zväčša izraelských civilistov žijúcich v Izraeli, ale aj v predjordánskych židovských osadách.

Izraelské bezpečnostné zložky na tieto útoky odpovedajú raziami v samotnom Izraeli i v Predjordánsku. Pri týchto akciách boli zabití traja útočníci z radov izraelských Arabov a najmenej 46 Palestínčania.

K zabitým patria väčšinou militanti, ale možno medzi nimi nájsť aj neútočiace osoby – napríklad novinárku z panarabskej spravodajskej televízie al-Džazíra.