Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Izraelskí vojaci zabili podozrivého muža, údajne prišiel z Libanonu

Izraelskí vojaci zaujali pozície na mieste palestínskeho streleckého útoku na izraelské auto na kontrolnom stanovišti Hawara neďaleko mesta Nábulus na západnom brehu Jordánu, v nedeľu 26. februára 2023. Foto: TASR/AP

Armáda tiež predpokladá, že podozrivý požiadal vodiča, aby ho odviezol naspäť na sever krajiny.

Jeruzalem 15. marca (TASR) - Izraelská armáda v stredu oznámila, že na severe krajiny v pondelok zastrelila podozrivého muža, ktorý mal na sebe pás s výbušninami. Teraz sa prešetruje jeho možné spojenie s libanonským hnutím Hizballáh. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Vojaci zastavili auto s podozrivým na jednom z kontrolných stanovíšť v pondelok krátko po výbuchu pri meste Megiddo. Armáda uviedla, že pravdepodobne je zodpovedný za výbuch bomby nastraženej na okraji cesty, ktorý vážne zranil izraelského civilistu.

"Pri prvom útoku mohol odpáliť pás s výbušninami, ale rozhodol sa tak neurobiť. Predpokladáme, že mal v úmysle vykonať ďalší (samovražedný) teroristický útok," uviedla izraelská armáda. Muž mal pri sebe aj pušku a strelnú zbraň.

Armáda tiež predpokladá, že podozrivý požiadal vodiča, aby ho odviezol naspäť na sever krajiny. Vodiča, ktorého totožnosť nezverejnili, teraz vypočúvajú. Armáda sa tiež na základe typu výbušniny domnieva, že ozbrojený muž prišiel z Libanonu a mohol byť napojený na Hizballáh.