Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Izraelský minister obrany bol v kontakte s nakazeným, je v izolácii

Izraelský minister obrany Benny Ganc prichádza na brífing v Tel Avive. Foto: TASR/AP

V režime dobrovoľnej izolácie je aktuálne viacero vysoko postavených členov izraelskej vlády.

Jeruzalem 8. júla (TASR) - Izraelský minister obrany Benny Ganc je od stredy v dobrovoľnej izolácii, keďže bol v kontakte s osobou, ktorá je preukázateľne nositeľom koronavírusu SARS-CoV-2. S odvolaním sa na ministerstvo obrany o tom informoval denník The Times of Israel.

V režime dobrovoľnej izolácie je aktuálne viacero vysoko postavených členov izraelskej vlády.

Od soboty je tak v karanténe minister verejnej bezpečnosti Amir Ochana, pretože bol v kontakte s veliteľom síl pohraničnej polície, ktorý bol pozitívne testovaný na koronavírus. Ochana medzičasom informoval, že jeho test na SARS-CoV-2 bol negatívny.

Ochana ako minister bezpečnosti má na starosti práve tie zložky, ktoré v Izraeli hrajú kľúčovú rolu v boji proti šíreniu koronavírusu. Počet nakazených koronavírusom je v Izraeli opäť na vzostupe, či malo na následok obnovenie izolácie týchto lokálnych ohnísk.

Nateraz mali pozitívne testy na koronavírus len dvaja členovia izraelského parlamentu - Jaakov Licman, ktorý bol donedávna ministrom zdravotníctva, a poslanec za koalíciu arabských strán Sámi Abú Šahadí.

Pre nesúhlas s rýchlosťou uvoľňovania reštrikcií prijatých v Izraeli počas prvej vlny epidémie vyvolanej koronavírusom, ale aj pre nerešpektovanie odporúčaní odborníkov v utorok odstúpila z funkcie riaditeľka úradu verejného zdravotníctva. Sigal Sadecká pri oznamovaní svojej demisie upozornila, že Izrael "sa vydal nebezpečným smerom", čoho dôkazom sú podľa nej aj najnovšie bilancie počtov nakazených.