Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Izraelský premiér má covid, v nedeľu sa stretol s Blinkenom

Na archívnej snímke izraelský premiér Naftali Bennett Foto: TASR / AP

Pozitívny výsledok testu mal len pár hodín po tom, ako navštívil izraelské mesto Chadera, kde v nedeľu ozbrojení Arabi zastrelili dvoch policajtov.

Jeruzalem 28. marca (TASR) - Izraelský premiér Naftali Bennett má pozitívny výsledok testu na ochorenie COVID-19. Test podstúpil po tom, ako sa v nedeľu v Jeruzaleme stretol s americkým ministrom zahraničných vecí Antonym Blinkenom. Oznámila to v pondelok jeho kancelária, informuje agentúra AFP.

Bennett (50) sa podľa vyjadrenia kancelárie "cíti dobre" a vo svojej práci bude pokračovať z domu.

Izraelský premiér je proti novému koronavírusu zaočkovaný a dostal už aj posilňujúcu dávku vakcíny. Agentúra Reuters pripomína, že Bennett je dlhodobým zástancom očkovania proti covidu a nosenia ochranných rúšok na tvár. V rámci boja s pandémiou sa však snaží vyhýbať zavádzaniu lockdownov.

Pozitívny výsledok testu mal len pár hodín po tom, ako navštívil izraelské mesto Chadera, kde v nedeľu ozbrojení Arabi zastrelili dvoch policajtov.

Bennett sa v nedeľu stretol v Jeruzaleme s Blinkenom, ktorý sa tam zúčastňoval na "historickom summite" šéfov diplomacie USA, Izraela a arabských krajín - Spojených arabských emirátov, Maroka a Bahrajnu.

Blinken by mal v rámci svojej aktuálnej zahraničnej cesty do 30. marca navštíviť ešte Predjordánsko, Maroko a Alžírsko. Rokovať tam má o celom rade regionálnych a globálnych priorít vrátane konfliktu na Ukrajine, vzťahoch medzi Izraelom a Palestínčanmi aj o Iráne.