Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Izraelský premiér sa stretol so Scholzom hneď po návšteve Moskvy

Na snímke zľava nemecký kancelár Olaf Scholz počas stretnutia s iztaelským premiérom Naftalim Bennettom v Jeruzaleme 2. marca 2022. Foto: TASR/AP

Bennett a Scholz sa dohodli, že zostanú v úzkom kontakte. Ich hlavným cieľom zostáva čo najrýchlejšie ukončenie vojny na Ukrajine, dodal Hebestreit, uviedol hovorcu nemeckej vlády S. Hebestreit.

Berlín 6. marca (TASR) - Izraelský premiér Naftali Bennett sa stretol s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom v Berlíne. Informoval ho o svojom rokovaní s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Bennett a Scholz spolu hovorili hodinu a pol, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu nemeckej vlády Steffena Hebestreita.

Bennett a Scholz sa dohodli, že zostanú v úzkom kontakte. Ich hlavným cieľom zostáva čo najrýchlejšie ukončenie vojny na Ukrajine, dodal Hebestreit. Scholz navštívil Moskvu len pred tromi dňami, pričom Bennett priletel do Berlína priamo po sobotňajšom rozhovore s Putinom.

Podľa vyhlásenia izraelskej vlády rozhovor Bennetta s Putinom trval približne tri hodiny. Jeho návšteva v Moskve nebola vopred avizovaná. Zdroje uvádzajú, že Bennett sa po návšteve Moskvy rozprával s americkými, nemeckými a francúzskymi predstaviteľmi, a telefonoval tiež s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.