Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Izraelský zásah na Západnom brehu zabil najmenej deväť Palestínčanov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Izraelská armáda potvrdila, že v oblasti Džanínu zasahujú jej vojaci, ale neposkytla žiadne ďalšie podrobnosti. Izraelské médiá informovali, že vojaci sa počas razie dostali pod paľbu, píše AP.

Ramalláh 26. januára (TASR) — Pri zásahu izraelskej armády v utečeneckom tábore v meste Džanín na okupovanom Západnom brehu Jordánu zahynulo vo štvrtok najmenej deväť Palestínčanov vrátane staršej ženy. Desiatka ďalších ľudí utrpela zranenia. S odvolaním sa na palestínske ministerstvo zdravotníctva o tom informovala agentúra AFP, píše TASR.

Izraelská armáda potvrdila, že v oblasti Džanínu zasahujú jej vojaci, ale neposkytla žiadne ďalšie podrobnosti. Izraelské médiá informovali, že vojaci sa počas razie dostali pod paľbu, píše agentúra AP.

Palestínska ministerka zdravotníctva Maj Kajlová v samostatnom vyhlásení uviedla, že záchranári sa snažia dostať k zraneným. Zároveň obvinila izraelskú armádu, že na pediatrickom oddelení miestnej nemocnice použila slzotvorný plyn. Armáda to bezprostredne nekomentovala.

Podľa údajov AFP bolo vlani v celom Izraeli a na palestínskych územiach zabitých najmenej 26 Izraelčanov a 200 Palestínčanov. Väčšina palestínskych obetí bola hlásená zo Západného brehu, tri dni trvajúci konflikt v Gaze si vyžiadal životy 49 Palestínčanov.