Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Jackpot v lotérii Mega Millions prekročil miliardu

Gordon Midvale vypĺňa žrebovací lístok v americkej lotérii Mega Millions 26. júla 2022 v Oaklande. Foto: TASR/AP

Akumulovaný jackpot bude teraz štvrtou najvyššou výhrou v tejto lotérii.

Des Moines 27. júla (TASR) - Jackpot v americkej lotérii Mega Millions stúpol na 1,02 miliardy dolárov. Pri žrebovaní v utorok večer opäť nikto neuhádol všetkých šesť čísel 7, 29, 60, 63, 66 a dodatkové (mega ball) 15. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Nikto neuhádol správnu šesticu od 15. apríla, pričom sa žrebuje vždy v utorok a piatok. To znamená, že v lotérii bolo 29 po sebe idúcich žrebovaní bez absolútneho víťaza. Akumulovaný jackpot bude teraz štvrtou najvyššou výhrou v tejto lotérii. Šanca na výhru je však 1 : 302,5 milióna.

Sumu 1,02 miliardy dolárov získajú šťastlivci, ktorí si zvolia možnosť vyplatenia jednej okamžitej platby. Po nej nasleduje 29 ročných platieb, pričom každá je o päť percent väčšia než predchádzajúca. Väčšina výhercov sa však rozhoduje pre hotovosť, ktorá pri ďalšom žrebovaní v piatok večer bude odhadom 602,5 milióna dolárov.

V lotérii Mega Millions sa žrebuje päť čísiel zo sady bielych loptičiek očíslovaných 1 – 70; jediná zlatá Mega loptička sa vyberá zo sady 25 loptičiek. Cena za tiket je minimálne dva doláre.

Prvé žrebovanie lotérie sa uskutočnilo 17. mája 2002 a dnes sa hrá v 45 štátoch USA, na území hlavného mesta Washington a na Amerických Panenských ostrovoch.