Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Jackpot v lotérii Powerball dosiahol 1,5 miliardy

Na snímke žreby do lotérie Powerball v obchode s vínom a liehovinami Route One v meste Foxborough v americkom štáte Massachusetts 2. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Najnovší jackpot bude tretí najvyšší v histórii amerických lotérií.

Washington 3. novembra (TASR) - V nočnom žrebovaní americkej lotérie Powerball sa na žiadnom z podaných tiketov neobjavila správna kombinácia čísel a nikto nezískal rekordný jackpot 1,2 miliardy dolárov. Najbližšie žrebovanie bude v sobotu. TASR informuje podľa správy agentúry AP.

Víťazná kombinácia bielych loptičiek bola: 2, 11, 22, 35, 60 a červená 23. Za tri mesiace od 3. augusta v žiadnom z 39 po sebe idúcich žrebovaní zatiaľ nikto neuspel. Pravdepodobnosť uhádnutia správnej kombinácie je totiž veľmi nízka: 1 ku 292,2 miliónom.

Najnovší jackpot (1,5 miliardy dolárov) bude tretí najvyšší v histórii amerických lotérií. Platí však len pre víťaza, ktorý sa rozhodne pre postupné vyplácanie výhry počas 29 rokov. Výhercovia si častejšie nechávajú jackpot vyplatiť jednorazovo. V prípade sobotného úspechu by to malo byť 745,9 milióna dolárov.