Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Jacksonville, kde bude zjazd republikánov, zaviedlo povinné rúška

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Jeho súčasný volebný protikandidát Joe Biden prijme osobne nomináciu Demokratickej strany taktiež v auguste.

Miami 29. júna (TASR) - Mesto Jacksonville v americkom štáte Florida, kde prezident Donald Trump v auguste oficiálne prijme nomináciu Republikánskej strany do prezidentských volieb, zaviedlo v pondelok povinné nosenie rúšok na verejnosti. Informovala o tom agentúra AFP.

Z Floridy hlásili v pondelok 5266 nových prípadov nákazy koronavírusom a 28 úmrtí, informoval tamojší úrad zdravotníctva. V dôsledku takéhoto nárastu v niektorých oblastiach opätovne zaviedli epidemiologické obmedzenia, prípadne ich uzatvorili. Florida dosiaľ celkovo eviduje 146.341 potvrdených prípadov nákazy a 3447 úmrtí.

"Dnes o 17.00 h mesto zavedie Jacksonville povinné nosenie rúšok na verejných priestranstvách a v interiéroch, ako aj pri situáciách, keď ľudia nebudú môcť dodržiavať požadovaný odstup,"
píše sa vo vyjadrení vedenia mesta.

Republikánska strana pôvodne plánovala svoj nominačný zjazd v Severnej Karolíne. Keď však tamojší guvernér Roy Cooper odmietol zaručiť, že aj počas pandémie sa bude môcť konať veľké stretnutie s osobnou účasťou delegátov, Trump ho skritizoval a republikáni neskôr zjazd presunuli do mesta Jacksonville na Floride, kde sa bude konať 24. - 27. augusta.

Trump vybojoval v prezidentských voľbách v roku 2016 víťazstvo v oboch spomínaných štátoch, na Floride i v Severnej Karolíne.

Jeho súčasný volebný protikandidát Joe Biden prijme osobne nomináciu Demokratickej strany taktiež v auguste.

Demokratický nominačný zjazd však bude vzhľadom na pandémiu koronavírusu takmer úplne virtuálnym podujatím. Konať sa bude v meste Milwaukee v štáte Wisconsin 17. - 20. augusta. V tomto štáte zvíťazil pred štyrmi rokmi Trump, demokrati sa tam však pokúšajú o opätovné získanie väčšiny v prospech svojho kandidáta.