Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Japonská pobrežná stráž: KĽDR odpália ďalšie dve balistické strely

Súborový obrázok odpálenia rakety zo Severnej Kórey je zobrazený v spravodajskom programe na železničnej stanici Soul v Soule v Južnej Kórei v nedeľu 25. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Severná Kórea tak odpálila už štvrtú raketu v priebehu tohto týždňa.

Tokio 1. októbra (TASR) - Severná Kórea v sobotu zrejme vystrelila dve neidentifikované balistické rakety do Japonského mora, uviedla japonská pobrežná stráž s odvolaním sa na ministerstvo obrany. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Japonská verejnoprávna televízia NHK informovala, že rakety pravdepodobne dopadli mimo výlučnej hospodárskej zóny Japonska, pričom sa odvolala na nemenované vládne zdroje.

Hlásenie o prvej odpálenej rakete podala pobrežná stráž o 6:47 h miestneho času. Krátko po siedmej hodine ohlásila odpálenie druhej strely.

Severná Kórea tak odpálila už štvrtú raketu v priebehu tohto týždňa. K prvému odstrelu prišlo pred štvrtkovou návštevou americkej viceprezidentky Kamaly Harrisovej v Južnej Kórei, k druhému niekoľko hodín po jej odchode z krajiny.

Južná Kórea, Japonsko a USA následne v piatok zorganizovali trojstranné protiponorkové cvičenia vo Východnom mori. Cvičenie sa uskutočnilo po tom, čo juhokórejskí predstavitelia počas uplynulého víkendu upozornili, že Pchjongjang by sa mohol pripravovať na odpálenie balistickej rakety z ponorky.