Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Japonsko oznámilo zákaz vstupu pre ľudí z ďalších 49 krajín

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Japonsko podľa AP zaznamenalo okolo 3000 prípadov nákazy koronavírusom - vrátane 712 nakazených osôb na palube výletnej lode, ktorá je od februára v karanténe v prístave Jokohama.

Tokio 1. apríla (TASR) - Japonský premiér Šinzó Abe v stredu oznámil, že Japonsko zakázalo vstup do krajiny pre cudzincov prichádzajúcich z ďalších 49 štátov a teritórií vrátane celého územia Číny, Južnej Kórey, Kanady, USA a siedmich krajín z oblasti juhovýchodnej Ázie. Celkový počet krajín, pre ktoré platí zákaz vstupu, sa tým zvýšil na 73, píše agentúra AP.

Vláda podľa Abeho sprísnila opatrenia v oblasti víz. Takisto bude vyžadovať, aby ľudia prichádzajúci z oblastí, ktoré Japonsko označilo za povolené, absolvovali dvojtýždňovú karanténu.

Odborníci podľa Abeho upozornili, že počet prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 v Japonsku prudko narastá a zdravotnícky systém je pod tlakom.

Abeho žiadali, aby v krajine vyhlásil výnimočný stav. Jeho vláda však situáciu prehodnocuje v súvislosti s možnými účinkami na hospodárstvo.

Japonsko podľa AP zaznamenalo okolo 3000 prípadov nákazy koronavírusom - vrátane 712 nakazených osôb na palube výletnej lode, ktorá je od februára v karanténe v prístave Jokohama. Ochoreniu COVID-19 podľahlo 78 ľudí.